Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За клопотанням Шевченківської окружної прокуратури Києва суд обрав директору підприємства запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 10 мільйонів гривень застави. Крім того, заступнику директора КО “Київмедспецтранс”обрано також запобіжний захід у вигляді застави розміром 1,7 млн гривень.

Як зазначають у прокуратурі, вказані службові особи у співучасті з директорами п’яти фірм організували схему привласнення бюджетних коштів, виділених КМДА для функціонування карет “швидких” у Києві та забезпечення їх запчастинами. Підконтрольні приватні підприємства отримували перемогу у цих закупівлях та постачали автозапчастини комунальному об’єднанню за завищеними цінами.

Правоохоронці провели експертизи і встановили, що сума завищення цін перевищує 12, 6 мільйона гривень.

Наразі компетентні органи розглядають клопотання щодо інших учасників організованої злочинної групи. Їм загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також конфіскація майна.

Зауважимо, на сайті КМДА зазначено, що директором КО “Київмедспецтранс” із 2016 року є Віталій Безносюк.

Хрещатик писав про те, що столичних чиновників підозрюють у заволодінні майже ₴13 млн на закупівлі та оновленні "швидких".