Міністерство освіти і науки оприлюднило вимоги МОЗ щодо проходження навчального процесу з 1 вересня. Користувачі соціальних мереж вже зазначають, що вони мають мало спільного з реальністю. Про це повідомляє Хрещатик.News.

На оприлюдненій МОН інфографіці зазначено, що маски на дітлахів не будуть вдягати під час уроків, але вчитель якось повинен викладати в масці. Також засоби індивідуального захисту обов’язкові в коридорі і на вході.

Інфографіка МОН

Цікаві також вимоги до харчування дітей: не більше 4-х за столом, дистанція у 1,5 метри та заборона на самообслуговування і шведський стіл, який тільки у минулому році ввели у київських школах.

Інфографіка: пресслужба МОН

Вчителі і батьки обурені, під повідомленням МОН на офіційній сторінці з’явилось багато коментарів. Користувачі зазначають, що ці рекомендації можуть існувати лише на папері, але не мають нічого спільного з реальністю.

 

А також питають, чи будуть школи всім цим забезпечені – чи виконувати відірвані від реалій вказівки мають вчителі, або батьківські комітети за свій кошт, як це робили у дитячих садочках.

Як зазначають батьки, “віруси зараз розумні, лише на вході сидять”, і справедливо запитують, навіщо не відмінити взагалі носіння масок, в яких здоровій людині шкідливо знаходитися цілий день.

Нагадаємо, МОЗ планує поділити України на зони, згідно з кольору яких вирішуватимуть, дистанційно, змішано чи звичайно проходитиме навчання з 1 вересня. Але Київ наближається до червоної зони: в столиці можуть посилити карантин.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також: 

Популярні новини зараз

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який жорстко побив охоронця супермаркету через зауваження

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

У Київраді чотири нові депутати — депутата-втікача Трубіцина і підозрювану у ДТП Ар'єву замінили екс-очільниця МОЗ та депутат-багач від БПП

Показати ще

Щодня навчання в школах Києва діти будуть розпочинати виконанням гімна: Київрада

Карантин в Україні подовжили до 31 серпня: за якими правилами

В центрі Києва проти дистанційного навчання мітингують батьки