Міністерство освіти і науки оприлюднило вимоги МОЗ щодо проходження навчального процесу з 1 вересня. Користувачі соціальних мереж вже зазначають, що вони мають мало спільного з реальністю. Про це повідомляє Хрещатик.News.

На оприлюдненій МОН інфографіці зазначено, що маски на дітлахів не будуть вдягати під час уроків, але вчитель якось повинен викладати в масці. Також засоби індивідуального захисту обов’язкові в коридорі і на вході.

Інфографіка МОН

Цікаві також вимоги до харчування дітей: не більше 4-х за столом, дистанція у 1,5 метри та заборона на самообслуговування і шведський стіл, який тільки у минулому році ввели у київських школах.

Інфографіка: пресслужба МОН

Вчителі і батьки обурені, під повідомленням МОН на офіційній сторінці з’явилось багато коментарів. Користувачі зазначають, що ці рекомендації можуть існувати лише на папері, але не мають нічого спільного з реальністю.

 

А також питають, чи будуть школи всім цим забезпечені – чи виконувати відірвані від реалій вказівки мають вчителі, або батьківські комітети за свій кошт, як це робили у дитячих садочках.

Як зазначають батьки, “віруси зараз розумні, лише на вході сидять”, і справедливо запитують, навіщо не відмінити взагалі носіння масок, в яких здоровій людині шкідливо знаходитися цілий день.

Нагадаємо, МОЗ планує поділити України на зони, згідно з кольору яких вирішуватимуть, дистанційно, змішано чи звичайно проходитиме навчання з 1 вересня. Але Київ наближається до червоної зони: в столиці можуть посилити карантин.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також: 

Популярні новини зараз

На станції столичного метро померла людина

Мер Гамбурга прибув до Києва

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

Показати ще

Щодня навчання в школах Києва діти будуть розпочинати виконанням гімна: Київрада

Карантин в Україні подовжили до 31 серпня: за якими правилами

В центрі Києва проти дистанційного навчання мітингують батьки