Дискусії щодо форми шкільного навчання в умовах адаптивного карантину ще тривають. Проте столиця вже розробила кілька сценаріїв, згідно з рекомендацій МОЗ. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на брифінг міського голови.

Форма навчання залежатиме від кольору “зони захворювання”, яку  надаватиме щотижня МОЗ регіонам – червоної, помаранчевої, жовтої чи зеленої. В зеленій зоні школи працюватимуть у звичному режимі, а у червоній – дистанційно. Помаранчева та жовта зони передбачають змішане навчання. Для Києва це найбільш вірогідний сценарій.

“Місто напрацювало кілька сценаріїв відновлення навчального процесу. Педагогічні колективи активно готуються до навчального року, і ми будемо готові до різних сценаріїв, виходячи з епідеміологічної ситуації у країні… Ми зробимо все, щоб 1 вересня діти сіли за парти. Ми виділили близько 4 мільярдів гривень на підготовку шкіл до навчального року”, – зазначив Віталій Кличко.

Інфографіка: Слово і діло

Нагадаємо, МОЗ оприлюднило обмеження, які передбачені кольором “зони захворювання – зеленої, жовтої, помаранчевої чи червоної.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал   – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В центрі Києва проти дистанційного навчання мітингують батьки

Очільник РНБО порадив готуватися до дистанційного навчання з 1 вересня

Маски, документи, дистанційка: Кабмін Шмигаля оновив умови адаптивного карантину