На нараді у Зеленського, представники Уряду, голови ОДА та очільник РНБО консультувались, чи посилювати карантин через зростання кількості захворілих на COVID-19 та щоденні антирекорди. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

За словами міністра охорони здоров’я максима Степанова, якщо не посилити карантин, то дуже скоро ліжок у лікарнях не вистачатиме. Київська область так і зробила, скасувавши масові заходи та обмеживши час роботи закладів громадського харчування та магазинів.

Деякі обмеження вже діють і в столиці: кафе і ресторани, а також транспорт посилено перевіряють. Так, в результаті рейду одного дня  поліція виписала сім адмінштрафів.

Проте посилити карантин можуть ще: рейдів на вулицях побільшає, а час роботи ресторанів і клубів буде обмежений до 22.00 годин. Тобто Уряд планує подовжувати політику покарань.

А секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що восени школярі продовжать навчання дистанційно – дуже велика ймовірність. Отож він пропонує вже зараз готувати школи і вчителів до цього.

Про скасування місцевих виборів поки що мова не йде, хоча, можливо, це й вже заплановано.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Аеропорт Сікорського показав виліт першого післякарантинного чартеру (фото)

Антирекорди COVID: мер лякає киян жорстким карантином і зупинкою транспорту