Офіційна статистика свідчить, що кількість захворілих в Україні продовжує зростати. Кабмін вважає, що винні пересічні українці, які не хочуть дотримуватись рекомендацій МОЗ. Натомість прем’єр-міністр на засіданні Кабміну 24 червня запропонував їх карати, карати і ще раз карати. Про це повідомляє Хрещатик.News

“Ситуація значно погіршується. Причина – люди перестали дотримуватись карантину. В інших країнах захворюваність не зростає при даній моделі. Єдиний шлях – продовжити політику покарань”, – вважає Денис Шмигаль.

За даними МОЗ, навіть за новими критеріями, 13 регіонів (Київ також) не дозволяють пом’якшувати карантин.

Фото: пресслужба МОЗ

Проте посилювати карантин поки що не збираються – тільки лякати. Бо, як зізнався Шмигаль в інтерв’ю каналу “Перший Західний”: “жорсткий карантин сьогодні приведе в Україні до більш катастрофічних наслідків, ніж коронавірус”.

Наразі в країні триває адаптивний карантин до 31 липня. І транспортом та закладами громадського харчування курсують поліцейські рейди, аби за рахунок підприємців та пересічних громадян наповнити спустілий бюджет.

Нагадаємо, станом на ранок 25 червня країна знов побила антирекорд по COVID-19: за добу захворіли 994 людини, в Києві – 85.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Через три дні в Київській області можуть посилити карантин (відео)

Нарешті: нові правила МОЗ дозволили пом’якшити карантин в Києві

Дезінфекція, маски, антисептики, штрафи: у приміських поїздах проводять перевірки