Київ до кінця тижня перейде до “червоної зони” карантину, про це в четвер заявив мер Києва Віталій Кличко. На жаль, ситуація в столиці погіршується з кожним днем – лікарні заповнені пацієнтами, зростає кількість нових інфікованих.

Сайт “Сьогодні” дізнавався, як Київ житиме в “червоній зоні” карантину.

За словами Миколи Поворозника, першого заступника голови КМДА, в найближчі два дні в Києві нічого суттєво не зміниться. Рішення про перехід столиці до “червоної зони” прийматиметься сьогодні на засіданні міського штабу. А також стане відомо, за якими нормами і правилами місто житиме в “червоній зоні”.

Магазини, ТРЦ, спортзали, кінотеатри, ресторани, кафе – працюватимуть, але з умовою, що персонал цих закладів вакцинований на 100%.

“Тільки в цьому випадку вони зможуть приймати відвідувачів, але з обмеженнями за кількістю місць, яке допустимо за параметрами “червоної зони”. Відвідувачі повинні бути обов’язково вакциновані або мати на руках свіжий негативний ПЛР-тест або антиген-тест”, – розповів сайту “Сьогодні” Микола Поворозник.

Київський метрополітен працюватиме в звичайному режимі.

” Спецперепусток для проїзду в метро і наземному транспорті ми поки точно не видаватимемо. На цей момент немає обґрунтувань для зупинки роботи транспорту. У Києві 1 мільйон вакцинованих громадян. Вони повинні жити повноцінним життям, наскільки це можливо в умовах карантину – їздити на роботу, користуватися транспортом”, – пояснює Поворозник.

При цьому заступник голови КМДА допускає введення спецперепусток на транспорт.

“Електронні спеціальні перепустки будуть запущені в разі введення жорстких обмежень. Але ми поки не плануємо переводити метрополітен і наземний транспорт у спеціальний режим перевезень, як це було навесні. Транспорт курсуватиме, але з обмеженнями. Наприклад, тролейбуси, автобуси, трамваї братимуть тільки сидячих пасажирів”, – пояснює Микола Поворозник.

На цей момент місто отримало вже близько 10 тисяч заявок від підприємств і організацій на отримання понад 650 тис спецперепусток.

Поворозник підкреслює, що електронні спецперепустки почнуть видавати, коли настане критична ситуація в місті. У цьому випадку право на проїзд в міському транспорті отримають тільки представники професій, які належать до критичної інфраструктури міста.

Що заборонено в “червоній зоні”:

робота закладів громадського харчування, крім адресної доставки і замовлень на винос;
робота ТРЦ і інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів і тощо
робота навчальних закладів, крім дитячих садків і початкових класів шкіл;
робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;
проведення масових заходів, крім офіційних спортивних заходів та матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;
робота закладів культури, крім історико-культурних заповідників, проведення кіно- і відеозйомки.

Популярні новини зараз

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

У Києві поїзд збив насмерть 20-річного хлопця

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще