25 червня відбувся фінальний етап конкурсу на посаду голови Державної митної служби. Переміг заступник міністра економічного розвитку та торгівлі 35-річний Максим Нефьодов. Його тепер має призначити Кабмін.

 Реєстрація юридичної особи, затвердження кошторису, нова структура і штатний розпис, озвучує плани Нефьодов. Потім утворення територіальних органів Державної митної служби, положення про регіональні митниці. І нарешті розпорядження про початок роботи. Старт десь через 2,5 місяці реалістичний.

Максим Нефьодов має економічну освіту, закінчив Київський національний університет ім.Тараса Шевченка. Працював з інвестиціями у міжнародних компаніях. ­2015-го заступник міністра економічного розвитку й торгівлі. Один з ініціаторів створення системи електронних закупівель “Прозорро”. За три роки вона зекономила державі 17,6 млрд грн.

У березні уряд розділив Державну фіскальну службу на митну й податкову. Цього вимагав Міжнародний валютний фонд. Того ж місяця запустили конкурси на голів служб.

Податкову очолив заступник міністра фінансів 37-річний Сергій Верланов. Він правник. Навчався у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Працював юрисконсультом на підприємствах області. Був співголовою юридичного правового комітету Американської торгової палати в Україні. З 2016 року член Громадської ради доброчесності, вищої кваліфікаційної комісії суддів України. З липня 2018 року заступник міністра фінансів. Займається податковою та митною політикою, реформою ДФС і фінансовими розслідуваннями.

Державна фіскальна служба продовжить роботу із запуску нових структур.