Про це на своїй сторінці заявив голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Костянтин Яловий, інформує Хрещатик.News

“В Європі популярними залишаються трамваї та тролейбуси на автономному ході. Останні актуальні в містах, які вже мають тролейбусні системи з контактними мережами та дають можливість розширити мережу маршрутів, через те, що курсування тролейбусів з автономним ходом буде економічно вигідним там, де будувати контактну мережу з тяговими підстанціями дорого. Так вчинили в Кременчуці, Харкові та Львові. А в Києві досі немає такого транспорту!”, – розповів Яловий.

На думку депутата Київради на користь тролейбусів з автономним ходом та електробусів грає їх висока економічність, довговічність і ремонтопридатність, в порівнянні з традиційними автобусами, оснащеними двигунами внутрішнього згоряння. “Нові технології, наприклад впровадження іоністорів замість акумуляторів підвищують термін експлуатації транспортного засобу. Отже, міській владі варто замислитись чи необхідно перейти місту на електротранспорт”, – зазначив депутат.

Попри більшу ціну електротранспорт має ряд переваг:

  • довший термін служби (15 років, замість 10 в автобуса);
  • максимальна екологічність;
  • майже повна відсутність шуму;
  • менша кількість деталей, що піддаються фізичному зносу.

Депутат нагадав, що електробуси з’явились в Європі ще на початку XX століття. Особливим попитом вони користувались у Лондоні. Не дивно, що й у 2020 році Велика Британія залишилась європейським лідером за кількістю муніципального електротранспорту. Далі йдуть Нідерланди та Німеччина. Світовий лідер у виробництві електробусів – Китай, він же і поставляє на ринок Європи левову частку автобусів.

Нагадаємо,  депутат Київради розповів про найбільш забруднені вулиці Києва: “Фенол, формальдегід, діоскид сірки”

Станом на 28 жовтня Київ повернувся до списку мегаполісів із найбруднішим у світі повітрям.

Читайте також:

В 2050 році замість риб в океані буде сміття: депутат Київради про небезпеку пластику (ІНФОГРАФІКА)

У Києві будуть користуватись єдиними правилами з обрізки дерев