На своїй сторінці в Facebook голова постійної комісії Київради з екологічної політики Костянтин Яловий розповів про власний ТОП 5 найбільш забруднених вулиць столиці, інформує Хрещатик.News

“Я складав цей рейтинг не тільки на основі власного водійського досвіду, а й за даними науковців та думкою колег, що за кермом проводять більшу частину часу”, – зазначив депутат.

  • Проспект Перемоги – тут найбільший потік автівок та громадського транспорту в усьому Києві. Водії скаржаться, що найбільше смердить на Шулявці та на Берестейській. Не можу не погодитись, особливо неприємно проїжджати по проспекту в п’ятницю ввечері.
  • Хрещатик в районі Бессарабської площі – на цій невеликій площі завжди затори, вдень стояти неможливо. Запахи не найкращі. Як досвідчений водій, раджу об’їжджати це місце у години-пік.
  • Вулиця Каунаська – велика магістраль в Дніпровському районі (масив Соцмісто). З неї автівки рушають на інші вулиці Лівобережжя, тому в окремі дні тут навіть спостерігається димка з небезпечних речовин.
  • Олександра Довженка – магістральна вулиця, що з’єднує Шулявку і Дорогожичі. Величезний потік транспорту провокує тут страшенний сморід і вдень, і ввечері.
  • Семена Скляренка – вулиця в Оболонському районі, яка вже багато років входить в усі топи по рівню забруднення повітря. Сюди стікається потік громадського транспорту: трамваї, автобуси, маршрутні таксі; на початку і в кінці вулиці розташовані залізничні станції. Наостанок, через вулицю пролягає дорога на Оболонь та Виноградар, тому високий рівень забруднення для цієї місцини – норма.

Костянтин Яловий, зауважив, що у вересні поточного року за даними ЦГФО імені Б. Срезневського найбільш забрудненими також були: Деміївська площа, територія біля станції метро «Шулявська», бульвар Лесі Українки, район метро «Святошин».

А найчистішими локаціями Києва у вересні поточного року виявились Гідропарк та проспект Науки в Голосіївському районі.

“Науковці кажуть, що критичну ситуацію із забрудненням рятують наші численні парки. Тож, тікайте від смороду в зелені зони”, – порадив депутат.

Голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики резюмував, що, через пандемію COVID-19 рівень викидів в атмосферу знизився. “У порівнянні з вереснем 2019 року спеціалістами ЦГФО імені Б. Срезневського зафіксовано суттєве зниження вмісту формальдегіду, деяке зниження вмісту фенолу та діоксиду сірки. Лише з діоксиду та оксиду азоту зафіксовано підвищення середньомісячних концентрацій”, – підкреслив він.

Нагадаємо,   депутат Київради розповів про небезпеку пластику: “В 2050 році замість риб в океані буде сміття”

Читайте також:

У Києві будуть користуватись єдиними правилами з обрізки дерев

Приїхати на Нивки і потрапити у казку: у столичному парку встановили нові фігури казкових героїв

Біженці та голод: страшні факти про екологічне майбутнє України обговорили в Києві