Цього разу в зеленій зоні встановили велетенського ведмедя з книгою, кота у чоботях, дракона та лицарів. Про це повідомляє Хрещатик.News.

Нові скульптури «поселились» у парку завдяки громадському проєктові, співавтором якого виступив депутат Київради Костянтин Яловий. Автори ініціативи – Ірина Мороз і Володимир Фесак. А фігури з дерева виготовлені майстрами-різьбярами Сергієм Стеблюком, Олександром Козачуком та Іллею Липкою.

Фото: Київзеленбуд

Ще 2017 року проєкт створення «Галявини казок» у парку «Нивки» виграв конкурс Громадського бюджету Києва. Наступного року були встановлені перші скульптури. А 2019 року був проведений фестиваль різьбярів, після якого у парку з’явилось ще 10 казкових героїв.

Фото: Київзеленбуд

Цьогоріч «Галявину казок» розширять і на парк «Дубки», який знаходиться поряд. У вересні там з’явиться близько 7 нових фігур.

Фото: Київзеленбуд

А у цьогорічному Громадському бюджеті вже оприлюднений проєкт наступної черги казкової зони у цьому парку. Якщо проєкт набере необхідну кількість голосів, буде проведений конкурс на найкращі ідеї для скульптур. Проєкти переможців реалізують, а готові фігури встановлять у парку «Дубки».

Нагадаємо, Київрада підтримала будівництво біогазової установки у Києві.

Читайте також:

Котячого озера не буде: забудовник відсудив у міста ділянку біля Олімпійської

У парках Хрещатий, Міський сад, Маріїнський не буде забудов

У Дніпровському районі Києва з’явиться парк «Микільська Слобідка»