Компанія-забудовник “Гарден-Сіті” відсудила у міста земельну ділянку з котлованом у вигляді котика, де планували облаштувати парк з озером. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на рішення Київського господарчого суду від 14 липня.

Суд визнав дійсною угоду про поновлення договору оренди ділянки по вулиці Антоновича, 52-54, від 06.09.2005, зареєстрованої Головним управлінням земельних ресурсів КМДА, з травня 2018 року.

До орендованої ділянки 0,47 га прилягала ділянка у 4,04 га, викуплена у міста. У 2005 році ТОВ “Фірма Т.М.М” планувало збудувати на обох ділянках, де колись був розташоване трамвайне депо, торговий центр. Проте, коли вирили котлован, виявилося, що там проходить підземна протока Либеді, і котлован перетворився на ставок. У 2013 році оренда ділянки перейшла до компанії “Гарден-Сіті” і вони не намагалися подовжувати її до 2018 року. У КМДА ж вирішили, що строк  оренди сплив і діляночка повернулась у власність міста.

Фото: пресслужба КМДА

У січні 2020 року голова екологічної комісії Київради Костянтин Яловий запропонував викупити у нинішнього власника ТОВ “Гарден-Сіті” ділянку  у 4,04 га і створити парк для громади. У червні 2020-го на сайті Київради аткоє була зареєстрована петиція з проханням створити Парк мрії з озером Котиків, яку підтримали кияни і депутат.и

Проте суд вирішив інакше і став на сторону компанії “Гарден-Сіті”, яка сплачувала оренду з 2013 по 2018 рік.

Компанія наразі планує довести будівництво ЖК і торгового центру до кінця. А парку у киян не буде.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Підпал авто, бійка з охороною, штурм: на Видубичах зносять незаконний паркан складу з піском (відео)

У парках Хрещатий, Міський сад, Маріїнський не буде забудов

У Дніпровському районі Києва з’явиться парк «Микільська Слобідка»