Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Костянтин Яловий, передає Хрещатик.News.

Він зазначив, що 30 липня на сесії Київради вдалося відстояти парки-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Хрещатий», «Міський сад», «Маріїнський», які хотіли передати Центральному парку культури і відпочинку міста Києва для експлуатації та обслуговування.

«Невідомо, які споруди могли з’явитися замість зелених насаджень, якби така передача сталася», – прокоментував Костянтин Яловий.

«Хрещатий», «Міський сад», «Маріїнський» мають статус парків-пам’яток садово-паркового мистецтва. Це означає, що це цінні зразки паркового будівництва з охоронними зобов’язаннями. Тут заборонена будь-яка діяльність, що загрожує порушенню паркових композицій. Заборонено будівництво нових споруд, пошкодження рослинного та ґрунтового покриву, псування архітектурних форм і споруд, застосування будь-яких інших видів нецільового використання території та природних ресурсів.

«Не можна допустити забудови цих парків, навіть атракціонами. Колись на одній з локацій було встановлено «Європейську резиденцію Санта Клауса». Через шкоду, нанесену зеленим насадженням, з власника проєкту в судовому порядку було стягнуто понад 300 тис грн збитків. У Києві є достатньо місця для облаштування активних розваг, а парки «Хрещатий», «Міський сад» і «Маріїнський» – для тихого відпочинку в природному середовищі. З їхнім утриманням цілком справляється КО «Київзеленбуд». Нікому не треба нічого передавати», – пояснив Костянтин Яловий.

Депутат Київради подякував колегам, які його підтримали та проголосували проти передачі парків-пам’яток «Хрещатий», «Міський сад» і «Маріїнський» Центральному парку культури і відпочинку міста Києва.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також: 

Київрада підтримала будівництво біогазової установки у Києві

У Дніпровському районі Києва з’явиться парк «Микільська Слобідка»

Хто відповідає за полив дерев у Києві – пояснюють у Київраді