Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Київської міської ради, голова комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий, повідомляє Хрещатик.News

«Біогазова установка у Києві буде! Вчора депутати Київради підтримали проект змін до Комплексної міської цільової програми екологічного благополуччя міста Києва на 2019 – 2021 роки. У перелік заходів включили проєктні роботи та будівництво установки з переробки опалого листя, гілок та сухої трави», – написав Костянтин Яловий.

Будівництво такої установки дозволить вирішити проблему з утилізацією рослинних залишків, а також запобігти спалюванню трави та листя.

«Для чого потрібна така установка? По-перше, такий метод утилізації рослинних залишків дозволить уникати їх спалювання. Це велика проблема, адже через спалювання рослинних залишків виникають пожежі та погіршується якість повітря. По-друге, це економічна вигода, адже рослинні залишки будуть перероблятись у біогаз, який можна перетворювати на теплову та електричну енергію», – пояснив Костянтин Яловий.

До Комплексної міської цільової програми екологічного добробуту міста Києва на 2019 – 2021 роки додали цілу низку заходів, важливих для екології столиці.

«Крім будівництва установки, до комплексної програми додали ще кілька заходів, які є надзвичайно важливими для Києва:

  • створення міської системи програмно-апаратних засобів збору та обробки даних про стан довкілля міста Києва, яка також буде здійснювати моніторинг повітря;
  • паспортизація малих річок і водойм та створення водоохоронних зон;
  • розробка концепції розвитку зеленої зони міста Києва на 2020-2030 роки, що необхідно для збереження її меж та зелених насаджень на її територіях», – зазначив Костянтин Яловий.

Нагадаємо, в Києві облаштують п’ять нових скверів у Дніпровському районі.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Хто відповідає за полив дерев у Києві – пояснюють у Київраді

У Дніпровському районі Києва з’явиться парк «Микільська Слобідка»

8,5 мільйонів рослин вирощують за один сезон у київських теплицях