Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Київської міської ради та голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий, зазначає Хрещатик.News.

«А ви знали, що у теплицях Києва вирощують понад 8,5 мільйонів рослин за сезон? Загальна площа тепличних господарств у Києві, які підпорядковуються комунальним підприємствам з догляду за зеленими насадженнями, становить 8 тисяч квадратних метрів. Квіти і кущі, які ви бачите на газонах – майже всі “родом” із міських теплиць», – написав депутат.

Для висадки на території Києва здебільшого використовуються саджанці з міського декоративного розсадника «Теремки», де вирощується понад 80 видів дерев та кущів.

«Основне місце, звідки беруться саджанці для висадки у Києві – це міський декоративний розсадник «Теремки» у Малютянці. До речі, вирощують тут не тільки багаторічні квіти, а і понад 80 видів дерев та кущів. Коли наступає сезон висадки, рослини передаються в райони для озеленення», – зазначив Костянтин Яловий.

У тепличних господарствах більшу частину вирощуваних рослин складають квіткові. Кожного року кількість насаджень, які культивуються у теплицях, зростає.

«Що зазвичай вирощують у теплицях? Найбільша частина рослин, які знаходяться у теплицях – квіткові. Це – чорнобривці, лаванда, ехінацея, петунії, хости, барвінок, тюльпани. Щороку кількість рослин у теплицях збільшується – завдяки модернізації приміщень та появі нових методів у вирощуванні. Так що невдовзі Київ може потонути у зелені», – зауважив Костянтин Яловий.

Нагадаємо, у Києві створять 10 зелених зон, найбільше – в Голосіївському районі.

Долучайтесь до нашого телеграм каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

У жовтні в Києві висадять 100 тисяч дерев

В столиці заборонять використання тварин для фото і відео