Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив ініціатор проєкту, депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий, передає Хрещатик.News.

«Проект рішення про обмеження фото та відеопослуг з тваринами пройшов перше випробування – екологічну комісію. Колеги підтримали проєкт, тож невдовзі він буде направлений на сесію», – написав депутат.

Костянтин Яловий наголосив, що ініціював проєкт, адже вбачає жорстоке поводження з тваринами в їх експлуатації для фотографій та відео.

«Разом з Вадимом Сторожуком ми ініціювали ці обмеження, бо впевнені, що експлуатація тварин для фото та відео має кваліфікуватись, як жорстоке поводження. Тварини весь день перебувають на ланцюгу, не мають доступу до води та страждають від яскравих спалахів фотокамер», – повідомив голова комісії.

Він також пояснив, які обмеження пропонуються у проєкті рішення.

«У проєкті пропонуємо:

  • припинити використання тварин для фото- і відеопослуг у столиці;
  • рекомендувати Нацполіції посилити контроль у сфері захисту тварин та попереджати жорстоке поводження з ними», – написав Костянтин Яловий.

Хрещатик.News розповідав, як лісівники Києва допомагають диким тваринам пережити зиму.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

“Я не згоден, що пожежа у зоні відчуження радикально вплинула на заповідник”: радіоеколог про ситуацію з тваринним світом у Чорнобильському заповіднику

Кототерапія: в колонії під Києвом в`язні піклуватимуться про тварин