В Бучанській виправній колонії №85 запустили проєкт «Двостороння адаптація». Людям, що відбувають покарання, дозволять піклуватись про безпритульних котів. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на «Центр захисту тварин».

Як розповіли в організації, подібна програма існує в одній з в`язниць штату Індіана (США).

«За 5 років експеримент показав чудові результати: в`язні, що піклувались про пухнастиків, справді в майбутньому майже ніколи не потрапляли за грати повторно. Люди змінювались завдяки піклуванню про когось», – повідомили в Центрі захисту тварин.

В центрі зазначили, що за процесом будуть наглядати співробітники колонії, а за тваринами дозволять доглядати лише тім в`язням, що відбувають покарання не за тяжкі злочини.

«Для тварин буде відведено спеціальне приміщення, куди зможуть приходити в`язні для відвідин своїх нових підопічних. Час від часу котиків будуть відвідувати наші ветеринари, аби впевнитись, що з ними все гаразд, вони не хворіють і утримуються в гарних умовах.

Впевнені, що й в Україні цей експеримент буде успішним, адже наші котики не гірші за американських. А ще ми переконані, що кожна людина має право на другий шанс. Як знати, можливо завдяки догляду за твариною хтось переосмислить своє життя і повернеться з місць позбавлення волі додому назавжди», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, У 2020 році цирки українські цирки не демонструватимуть тварин: Бородянський

Читайте також:

Триває реконструкція зоопарку: Кличко показав, як годують хижаків (відео)

За знущання над тваринами тепер каратимуть жорсткіше