Про це пише Київвлада.

“Подячна” табличка з прізвищами забудовників Алієва і Столара, які свого часу “подарували” цю споруду місту. Кияни вимагаю від влади демонтувати згадування про одіозних забудовників зі стіни музею.

"Кияни вимагають від Кличка демонтувати подячну табличку представнику “ОПЗЖ” Столару та консулу рф Алієву на Музеї історії Києва"

Варто зазначити, що колишній “смотрящий за Києвом” Вадим Столар (народний депутат України VI та IX скликань Верховної Ради, у поточній каденції обраний від нині забороненої проросійської партії “ОПЗЖ”) та Вагіф Алієв (торгівельні центри якого Lavina Mall, Mandarin Plaza, Ocean Mall входять до групи його компаній “Mandarin Plaza груп”), друзі і бізнес- партнери. Алієв займає 22-ге місце у рейтингу Forbes зі статком 460 млн доларів (дані за 2021 рік). Свого часу Столар з Алієвим навіть “подарували” будівлю для Музею історії Києва.

Наразі, схоже, партнерам вдалось вмовити столичну владу дати зелене світло на будівництво чергового ТРЦ, тепер на Лісовій. Столична влада навіть погодилась знести стару диспетчерську Київпастрансу, яка заважає будівництву. Рішення приймається попри те, що місцеві мешканці виступають проти будівництва ТРЦ. Вони попереджають, що забудова загрожуватиме розташованому поблизу парку “Кіото” та ще сильніше посилить проблему з паркуванням автомобілів на Броварському проспекті.

Читайте також: Коломойський, Аваков, Столар і не лише. В Україні хвиля обшуків

Деталі щодо будівлі на Богдана Хмельницького. Проблемна забудова на Богдана Хмельницького привернула увагу міської влади наприкінці 2010 року. Тоді громадськість активно виступала проти відновлення будівництва будівлі біля станції метро “Театральна”. Навесні 2011 року Київський апеляційний господарський суд визнав будівництво незаконним, задовільнивши апеляційну скаргу Генпрокуратури. У серпні 2011 року КМДА повідомила, що влада домовилася із забудовником про те, що забудовник “подарує” будівлю місту, і в ньому буде розміщений Музей історії Києва.