Про це на своїй сторінці у Facebook розповів депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий, повідомляє Хрещатик.News.

“Сьогодні на засіданні комісії вирішили звернутись до КО «Київзеленбуд» та Управління екології, щоб вони готувались провести цю акцію у жовтні», – написав депутат.

Костянтин Яловий пояснив, чому акцію з висадки дерев запланували саме на осінь.

«Чому восени? Карантин буде тривати ще місяць або навіть більше, а до акції хочуть приєднатись кияни. Проте згідно з Правилами утримання зелених насаджень найкраще саджати дерева саме навесні чи восени – так вони краще приживуться. До того ж, до жовтня є час підготувати саджанці», – повідомив голова комісії.

Зелені насадження за словами Ялового можуть вирішити багато проблем з екологією та впливати на наслідки глобального потепління.

«Висадка нових насаджень – те, що зараз дуже потрібно для порятунку екології. Дерева є природним фільтром для очищення повітря, велика кількість насаджень може знижувати температуру, а значить і пом’якшувати наслідки зміни клімату», – додав депутат.

Костянтин Яловий нагадав, що акцію з висадки 100 тисяч дерев спершу планували провести у березні на День Землі, однак через карантин і масовий характер заходу його довелось скасувати.

Нагадаємо, в Україні незабаром з’явиться екологічна поліція, яка займатиметься злочинами проти довкілля.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Бюджет столиці недоотримає 4,2 мільярди гривень

У кожному районі Києва відкриють пункти прийому використаних медичних масок і рукавичок

Популярні новини зараз

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Поліцейський забезпечував супровід автівкам, що здійснювали вивезення незаконно-зрубаної деревини з Чорнобиля

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Мільйонна "схема" з ОСББ — ДТЕК і КМДА можуть залишити без світла жителів новобудов на Солом'янці

Показати ще

Я впевнена, що українці вийдуть з кризи сильнішими: Кіра Рудик про партію Голос, карантин, кризу та роль жінок у політиці