Уже найближчим часом у Києві облаштують 10 пунктів, де прийматимуть медичні відходи від населення. Йдеться про використані медичні маски та рукавички. Далі таке сміття вивозитимуть на безпечну утилізацію.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий, повідомляє Хрещатик.News.

«Планується уже найближчим часом встановити 10 пунктів прийому засобів індивідуального захисту – у кожному районі Києва. Містяни зможуть здавати туди використані маски та рукавички. Всі відходи будуть збирати та безпечно утилізувати – із дотриманням санітарно-гігієнічних норм, встановлених законодавством. Цим займатимуться спеціалізовані компанії, що мають ліцензії та обладнання», – повідомив депутат.

Зібрані засоби індивідуального захисту будуть передані підприємствам, які безпечно утилізують ці відходи.

«Медичні відходи категорії В (потенційно інфіковані маски, рукавички, медичний одяг, інші предмети, що могли контактувати з інфікованими рідинами тощо) мають бути герметично запаковані, обов’язково знезаражені і вже після цього передані на підприємства, що мають спеціальну ліцензію та відповідне сертифіковане обладнання, для подальшої безпечної утилізації – зазвичай спалювання у спеціальних печах при високій температурі», – пояснив Костянтин Яловий.

Наразі у Києві немає місць, куди жителі міста можуть викинути засоби індивідуального захисту. Тому є потенційна небезпека поширення інфекцій з викинутих масок, рукавичок чи захисного одягу.

«Зараз кияни, навіть ті, хто хоче безпечно позбавитися від використаних засобів індивідуального захисту, просто не знають, як це правильно зробити. Тому із смітників та вуличних урн маски розлітаються вулицями, парками, забруднюючи місто і поширюючи хвороботворні мікроорганізми», – зазначив Костянтин Яловий.

Депутат впевнений, що вирішувати питання утилізації медичних відходів від населення потрібно якомога швидше, інакше на Київ очікує сміттєва криза.

«Медичні маски можуть стати новою сміттєвою проблемою Києва. Вони мало чим поступаються у забрудненні навколишнього середовища пластиковим пакетам. Більше того, вони несуть загрозу поширення бактерій та вірусів. Тому просто викинути маску в урну чи смітник – це не рішення проблеми», – написав Костянтин Яловий.

Нагадаємо, держава регулюватиме ціни на продукти і ліки з 15 квітня.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

У Києві готуються до терактів та російських атак — що відомо?

У столиці посилять заходи протидії ДРГ та можливим обстрілам Києва - Рада оборони Києва провела засідання

У Київській ОВА обговорюють питання експорту агротоварів з регіону

СБУ затримала агентурну групу фсб, яка готувала ракетні удари по Київській телевежі та ТЕЦ

Показати ще

Тести, маски, захисні костюми та медобладнання закуповуються з бюджету столиці

Україна надасть гуманітарну допомогу Італії: медиками і спиртом

Депутати Київради забезпечили столичні лікарні засобами захисту у боротьбі з коронавірусом