Столичні лікарні отримали 500 медичних костюмів багаторазового використання для захисту від біологічної загрози, 130 захисних комбінезонів, 54 тис. пар рукавичок, 1,2 тис. окулярів для захисту очей, 1 тис. респіраторів FFP2 та 250 літрів антисептику.

Про це розповів депутат Київради, голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий на своїй сторінці в Фейсбук, повідомляє Хрещатик.News.

Фото: Костянтин Яловий/ facebook

«Сьогодні наші медичні працівники у війні проти коронавірусу відчувають колосальний дефіцит усіх необхідних їм засобів. Не вистачає ні спеціального захисного одягу, ні, навіть, звичайних масок. Апаратів штучної вентиляції легень, за допомогою яких рятують від ускладнень коронавірусу, теж обмаль, або вони вже давно вийшли з ладу. Як і шість років тому, сьогодні ситуацію знову рятують люди. 2014 року українці створили потужний волонтерський рух, і сьогодні знову ж таки волонтери є опорою нашої медицини», – заявив Костянтин Яловий.

За його словами, ряд депутатів Київради об’єднались, аби зробити допомогу більш швидкою та дієвою. Зокрема, за рахунок прямого діалогу з головними лікарями опорних лікарень Києва, які приймають хворих на коронавірус.

Фото: Костянтин Яловий/ facebook

«Ми домовились, що лікарі опорних закладів, де лікують людей з коронавірусом, повідомлятимуть нам, чого саме їм не вистачає. А ми будемо намагатись їм допомогти. Сьогодні ми передали лікарням 500 медичних костюмів для захисту від біологічної загрози, 130 захисних комбінезонів, 54 тис. пар рукавичок, 1,2 тис. окулярів для захисту очей, 1 тис. респіраторів FFP2 та 250 літрів антисептику. Це лише початок, адже пік епідемії ще не пройдено, хворих стає більше, а медичні засоби вичерпуються, тому їх кількість треба постійно поповнювати. Ми будемо це робити на постійній основі і запрошуємо до участі всіх охочих», – наголосив Костянтин Яловий.

Фото: Костянтин Яловий/ facebook

Також він подякував колегам за допомогу з коронавірусом.

«Я вдячний усім колегам, що підключились до безпосередньої допомоги лікарням. А ще я вдячний кожній людині, яка в ці важкі часи робить все від себе залежне, аби допомогти іншим подолати хворобу. Таких людей щодня стає все більше і це запорука перемоги», – переконаний Костянтин Яловий.

Нагадаємо, АМКУ відкрив справу щодо подорожчання медичних масок в аптеках Києва та області.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

В Києві всіх хворих на пневмонію перевіряють на коронавірус

Цехи зруйновані: чому столиця не може купувати апарати ШВЛ Буревісника

В Києві паліативним хворим надаватимуть меддопомогу вдома

Популярні новини зараз

У Київській ОВА обговорюють питання експорту агротоварів з регіону

Внаслідок обстрілу Академії імені Бойчука було знищено мистецькі роботи за 80 років

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще