Про це Мер Києва Віталій Кличко під час онлайн прес-конференції 9 квітня розповів, що місто не може закуповувати апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ) вітчизняного виробництва заводу «Буревісник» через те, що підприємство сьогодні не працює. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Він нагадав, що на сьогодні в лікарнях столиці є біля 400 ШВЛ та міська влада планує придбати ще за кошти з резервного фонду.

Мер, посилаючись на «Укроборонпром», пояснив, що наразі завод «Буревісник» не працює, там зруйновані майже всі цехи.

«Я вже неодноразово говорив, що сьогодні в медзакладах столиці є 390 апаратів штучної вентиляції легень. Цього року за благодійні кошти у лікарні передали вже 10 апаратів. За кошти резервного фонду місто планує придбати ще 52 апарати ШВЛ та передати у медзаклади міста. 17 з них ми очікуємо найближчим часом. Нові апарати – закордонні. В основному – виробництва Франції. Щодо вітчизняних. У нас є кілька апаратів БРІЗ, виробництва заводу «Буревісник». Вони вже не нові. І постійно потребують ремонту. Купувати нові апарати у цього підприємства ми не можемо. Бо завод сьогодні не працює. Кілька тижнів тому цю тему обговорювали в медичних колах. Але в державному концерні «Укроборонпром», на балансі якого перебуває «Буревісник», відповіли, що сьогодні на заводі немає електроенергії, газу, води, зруйновані майже всі цехи, на яких виробляли продукцію», – повідомив мер столиці.

Кличко також розповів, що частково залишилася тільки конструкторська документація, яку «Укроборонпром» готовий відкрити для приватних виробників. Бо на державному підприємстві відновити виробництво ШВЛ швидко не вдасться, тому, що на це потрібен час.

«Якщо проект з підтримки виробництва вітчизняних апаратів зрушить, ми готові розглянути можливість їх закупівлі для міста», – сказав Віталій Кличко.

Нагадаємо, Кличко розповів про кількість неробочих апаратів ШВЛ в лікарнях Києва

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Віталій Кличко пояснив, чому його дані по хворих різняться з МОЗ

Про COVID-19, обмеження на Великдень та мінування лікарні: брифінг Кличка (наживо)