Як розповів мер Києва Віталій Кличко під час онлайн брифінгу 9 квітня, різниця в даних про кількість хворих на COVID-19 в столиці, яку повідомляє він, і тих, що оприлюднює МОЗ, виникає, скоріш за все, через різний алгоритм підрахунку підтверджених випадків захворювання. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

«У нас різний алгоритм підрахунку та подачі інформації. Ми отримуємо дані від Державної установи «Міський лабораторний центр МОЗ України». Оперативно, пізно ввечері – одразу після завершення лабораторних досліджень зразків, що надійшли в установу. І після обробки даних. А МОЗ отримує цю інформацію вранці наступного дня. І, скоріш за все, враховує її вже в статистику наступного дня», – сказав Віталій Кличко.

Кличко пояснив, що отримує інформацію від фахівців, які досліджують зразки. І ця інформація деталізована: із зазначенням скільки серед захворілих на COVID-19 жінок, скільки дітей, скільки чоловіків.

«Ми робимо все, аби щодня надавати киянам оперативну і достовірну інформацію», – підкреслив Віталій Кличко.

Нагадаємо, Кличко повідомив, що станом на 9 квітня серед хворих на COVID-19 у столиці – 26 випадків у Києво-Печерській Лаврі.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Про COVID-19, обмеження на Великдень та мінування лікарні: брифінг Кличка (наживо)

В Києві 300 випадків COVID-19, в області – 130: МОЗ