Під час прес-конференції 3 квітня Віталій Кличко заявив, що в столичних медзакладах у всіх пацієнтів з пневмоніями вже відібрали зразки для проведення лабораторних досліджень на виявлення коронавірусу. Ця практика тестування на коронавірус у пацієнтів із пневмонією стала обов’язковою у медзакладах столиці. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Кличко наголосив, що в столичних лікарнях тести на коронавірус є, та зазначив, що хворих на пневмонію у медзакладах Києва близько 400.

«У медичних закладах столиці розпочали практику обов’язкового тестування всіх хворих на різні види пневмонії. Тести, що визначають наявність коронавірусу, сьогодні в лікарнях Києва є. Хочу наголосити: в столичних лікарнях з діагнозом пневмонія сьогодні перебувають майже 400 хворих. У всіх пацієнтів вже відібрали зразки для проведення лабораторних досліджень на виявлення коронавірусу. Як зазначають лікарі, далеко не всі випадки пневмонії – це наслідки ускладнень від коронавірусу», – повідомив мер столиці.

Кличко також зауважив, що згідно із даних світової статистики, щороку на пневмонію в світі хворіють майже 450 мільйонів людей, що складає 7 % населення планети. Пневмонія стає причиною близько 4 мільйонів смертей кожного року.

«Ця інформація до того, що треба уважно ставитися до свого здоров’я. І при перших ознаках хвороби – зокрема, підозри на запалення легень, одразу звертатися до лікаря», – закликав киян Віталій Кличко.

Нагадаємо,  Кличко закликав киян святкувати Великдень вдома у вузькому колі

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Кличко розповів про кількість неробочих апаратів ШВЛ в лікарнях Києва

В Києві під госпіталі можуть бути облаштовані ТЦ: Кличко