В ефірі телеканалу «Україна-24» мер Києва Віталій Кличко заявив, що влада столиці готова до будь-яких сценаріїв розвитку подій і розглядає різні можливості для збільшення кількості місць для госпіталізації хворих на коронавірус, якщо виникне така потреба. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Кличко розповів, що поки ситуацію з розповсюдженням коронавірусу в Києві вдається втримати. Але, якщо мешканці будуть нехтувати дотриманням обмежувальних заходів, ситуація може різко погіршитися.

За словами мера, на сьогодні в Києві є 500 місць для госпіталізації хворих на коронавірус, але місто готове, у разі потреби, збільшити кількість ліжок для госпіталізації.

Для цього міська влада розглядає досвід інших країн, де під тимчасовий шпиталь облаштували торговельний центр.

«У місті на сьогодні є майже 500 ліжок для госпіталізації хворих на коронавірус. У разі потреби ми можемо збільшити потужності до 7 тисяч місць. Ми навіть розглядаємо можливість облаштувати великі приміщення під госпіталь. Ми вивчаємо досвід і Австрії. У Відні, наприклад, розгорнули тимчасовий шпиталь у торговельному центрі. Ми виходимо з різних сценаріїв. І робимо все, аби не допустити стрімкого розповсюдження вірусу. Дехто зараз думає, що його хвороба не зачепить. Багато хто говорить, що пандемія – це, нібито, велика афера. Навіть президент США Трамп ще кілька тижнів тому не вірив у такий розвиток подій. А зараз подивіться, що коїться, наприклад, у Нью-Йорку», – розповів Віталій Кличко.

Нагадаємо, Кличко наголосив, що про пом’якшення карантину говорити зарано.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

МОЗ переобладнає під польові шпиталі виставкові та культурні центри