Мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу ZIK заявив, що говорити про пом’якшення обмежувальних заходів у столиці зарано. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Кличко зазначив, що наразі статистика показує, що коронавірусна інфекція розповсюджується, тому не можна послаблювати карантин.

«Поки ми не можемо говорити про те, що скасовуватимемо обмежувальні заходи. Ми спираємось на статистику, і сьогодні вона показує, що хвороба розповсюджується. Тільки за минулу добу +25 людей, що захворіли на коронавірус. Про яке пом’якшення ми можемо сьогодні говорити? Про послаблення йтиметься тільки в тому випадку, коли побачимо, що розповсюдження вірусу зупинилося і людей, що хворіють, поменшало», – сказав Віталій Кличко.

За словами мера, сьогодні ситуація в Києві поки контрольована, дуже важливо і надалі дотримуватися обмежувальних заходів, інакше, при стрімкому збільшенню хворих, медики не зможуть всім допомогти.

«У нас 132 підтверджених захворювання. Але, якщо далі буде розповсюджуватися хвороба, якщо будуть тисячі хворих, як наприклад в Іспанії, то наші медики просто не зможуть допомогти всім. Ми не хочемо до цього доводити. І тому такі жорсткі обмеження і на сьогодні ми не розглядаємо питання про відкриття ринків», – сказав Віталій Кличко.

Нагадаємо, попри дозвіл МОЗ, в Києві продуктові ринки відкривати не будуть. 

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Антикризовий закон – це грабунок місцевих бюджетів: Кличко

В Україні зафіксовано 804 захворювання на COVID-19, в Києві – 160