Під час онлайн прес-конференції 3 квітня мер Києва Віталій Кличко закликав киян відсвяткувати Великдень вдома та не відвідувати місця масового скупчення людей. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Мер наголосив, що хвилюється щодо можливих наслідків масового святкування Великодня, в той час, коли панує пандемія. Тому звернуся до мешканців столиці святкувати Паску вдома.

Також Кличко розповів, що зустрічався з представниками всіх конфесій та звернувся до них відповідально ставитися до безпеки вірян, дотримуватися обмежень, що запроваджені через коронавірусну хворобу.

«Друзі! Скоро велике свято Паски. І я, як мер столиці, дуже хвилююся з якими наслідками воно відбудеться для мешканців міста. Як може вплинути на ситуацію з розповсюдженням коронавірусу в Києві. Я закликаю представників усіх релігійних конфесій дотримуватися обмежень та не проводити заходів з великим скупченням людей. Зокрема, під час святкування Великодня», – сказав Віталій Кличко.

Кличко закликав не запрошувати гостей додому, самім не відвідувати родичів та друзів, та не ходити в храми, а дивитись служби онлайн. Він наголосив, що звернувся до представників усіх конфесій за можливості проводити служби онлайн.

«Я розумію, що Великдень – велике і світле свято, якого всі очікують. Свято, коли йдуть до церкви. Коли збираються великим колом близьких, коли ходять у гості. Але зараз ми повинні дотримуватися обмежень! Для того, щоб зупинити поширення інфекції і скоріше пом’якшити, а потім і скасувати ці обмеження. Я розумію, як усім складно і як всі втомилися. Але треба витримати і пройти через цей виклик. Здоровими і без втрат», – наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, 3 квітня Віталій Кличко провів онлайн брифінг, де повідомив про ситуацію із COVID-19 в Києві. 

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Кличко розповів про кількість неробочих апаратів ШВЛ в лікарнях Києва