Про це написав депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий на своїй сторінці у Facebook, інформує Хрещатик.News

«До мене звертається багато активістів, які говорять про важливість створення єдиних стандартів з обрізки дерев, адже скоро мораторій (на омолоджувальну обрізку у Києві – ред.) припинить дію. Нещодавно з подачі Ілгама Гасанова я направив пропозиції з окремими правилами обрізання дерев до «Київзеленбуду».

Дотримання цих стандартів дозволить покращити стан та зовнішній вигляд зелених насаджень. Сподіваюсь, що пропозиції будуть опрацьовані комунальним підприємством якнайшвидше і допоможуть зберігати зелені насадження у місті», – повідомив Костянтин Яловий.

Наразі у столиці діє мораторій на омолоджувальне обрізання дерев, адже часто дерева всихали через застарілу методику обрізки. Однак невдовзі мораторій припинить свою дію.

«До кінця року в столиці діє мораторій на омолоджувальне обрізання дерев. Заборона була введена через те, що воно часто здійснювалось не якісно, і після нього дерева починали всихати і гинути. Причина – застаріла методика обрізки, яка не змінювалась десятки років і в сучасних кліматичних умовах має вже зовсім інші наслідки для дерева.

Однак насправді правильна омолоджувальна обрізка має низку переваг:

  • дозволяє покращити зовнішній вигляд дерева;
  • сприяє кращому його росту;
  • подовжує дереву життя.

Мораторій на цей вид обрізки дерев закінчується 20 грудня цього року. Під час дії заборони місто спільно з комунальними підприємствами по утриманню зелених насаджень та активістами мали розробити правила безпечного для дерев омолоджувального обрізання. Однак цей намір так і не було здійснено», – додав Костянтин Яловий.

Нагадаємо, що страшні факти про екологічне майбутнє України обговорили в Києві.

Читайте також:

Приїхати на Нивки і потрапити у казку: у столичному парку встановили нові фігури казкових героїв

Котячого озера не буде: забудовник відсудив у міста ділянку біля Олімпійської

У парках Хрещатий, Міський сад, Маріїнський не буде забудов

Популярні новини зараз

На залізничному вокзалі Білої Церкви дитина залізла на вагон — її уразило струмом, забрали до реанімації

Державну частку столичного ТРЦ "Ocean Plaza" виставлять на аукціон за понад ₴1,65 млрд

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Затриманого 21 листопада божевільного, що кидався на перехожих з ножем, судитимуть за серію розбійних нападів

Показати ще