БРБ та ДСР затримали прокурора Київської місцевої прокуратури під час заволодіння 100 000 доларів шляхом обману. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу ДБР.

«Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, спільно з прокурорами Офісу Генерального прокурора та ДСР Нацполції, затримали прокурора однієї із Київських місцевих прокуратур під час заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах шляхом обману (ч. 2 ст. 15 та ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України)», – йдеться в повідомленні.

Як стало відомо слідчим, перебуваючи на посаді прокурора у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості членів правління одного з банків, отримав від представника фінансової установи 100 000 доларів США.

За ці кошти прокурор нібито мав прийняти рішення про закриття кримінального провадження, а також обіцяв в подальшому «кришувати» діяльність банку.

Прокурора затримали у відділення банку, слідство наразі триває та вирішується питання про обрання шахраю запобіжного заходу.

«Слідчі ДБР затримали прокурора в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у приміщенні банку. На даний час тривають першочергові слідчі дії.

facebook.com/dbr.gov.ua

Наразі, вирішується питання щодо повідомлення прокурору про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади», – повідомили в пресслужбі ДБР.

Зазначається, що у разі доведення вини прокурора, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Києві службовця ДМС судитимуть за хабарництво

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

$30 тисяч або три однокімнатні: заступника мера Борисполя спіймали на хабарі

Популярні новини зараз

У Києві засуджено екс-тренера, який змусив двох неповнолітніх дівчат оголюватись та займатись проституцією

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще

Головного державного ревізора спіймали на хабарі

Гендиректора Міносвіти викрито на відкатах за фінансування наукових робіт