Прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт щодо головного державного ревізора – інспектора ГУ ДПС у місті Києві за фактом одержання неправомірної вигоди. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

Як зазначає слідство, посадовець ГУ ДПС у місті Києві вимагав та отримав від представника підприємства 700 доларів хабаря за уникнення нарахування додаткових штрафів підприємству після проведення перевірки.

«Так, 11.02.2020 у ході контролю за вчиненням злочину інспектора затримали в порядку ст. 208 КПК України після отримання від представника підприємства вказаних грошових коштів.

Наразі обвинувальний акт за підозрою вказаної особи у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, скеровано до Подільського районного суду для розгляду по суті», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що інспектору-хабарнику загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років,.

Нагадаємо, київський проректор академії попався на хабарі у 70 000

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

За отримання хабара судитимуть ревізора-інспектора Київщини

Ліс за хабар у 98 тисяч: ДБР затримало працівника лісгоспу