У Києві судитимуть посадовця, викритого на одержанні хабара у розмірі 2500 доларів США. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на прес-службу прокуратури міста Києва.

«Прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт щодо головного державного ревізора-інспектора Ірпінського відділення Вишгородської ОДПІ ГУДФС у Київській області за фактом одержання неправомірної вигоди», – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що ревізора-інспектора затримали у листопаді 2019 року в м. Ірпінь після отримання від приватного підприємця 2 500 доларів.

Хабара службовець одержав за не вжиття заходів з примусового стягнення податкового боргу, в тому числі не проведення процедури опису та накладання арешту на майно підприємства.

«Наразі обвинувальний акт за підозрою вказаної особи у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, скеровано до суду для розгляду по суті», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що хабарнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо,  Київський проректор академії попався на хабарі у 70 000

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Працівник Київводоканалу попався на хабарі

Спіймали на гарячому: на Київщині міського голову затримали на хабарі