Слідчі Києва викрили працівника акціонерного товариства «Київводоканалу» в отриманні неправомірної вигоди. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Відділ комунікації поліції Києва.

В пресслужбі повідомили, що посадовець вимагав від приватного підприємця 15 000 гривень за складання позитивного акту про результати перевірки мереж водопостачання його фірми.

«Слідчі головного управління поліції Києва спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань Національної поліції України під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва затримали співробітника акціонерного товариства «Київводоканалу», який вимагав та отримав неправомірну вигоду від приватного підприємця», – йдеться в повідомленні.

Як встановили правоохоронці, до 50-річного киянина зателефонував невідомий та представився працівником «Київводоканалу» та повідомив, що прибуде на фірму, аби перевірити можливі порушення з підключення мереж водопостачання.

«Після огляду співробітник товариства повідомив підприємцю про виявленні на фірмі порушення, за результатами якого має виписати припис, що передбачає штраф та додаткові затрати на їх технічне усунення. Проте за 15 000 гривень він пообіцяв скласти позитивний акт про результати цієї перевірки. Під час отримання неправомірної вигоди правоохоронці затримали 48-річного чоловіка у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 368-3 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Працівнику-хабарнику загрожує до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, Ліс за хабар у 98 тисяч: ДБР затримало працівника лісгоспу

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Спіймали на гарячому: на Київщині міського голову затримали на хабарі

Службовець ДМС вимагав хабара за прискорену видачу паспортів