Службовця ДМС Оболонського РВ судитимуть за хабарництво. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на прессжубу прокуратури міста Києва.

«Київською місцевою прокуратурою № 6 скеровано до суду обвинувальний акт відносно завідувача сектору документального забезпечення та архівної роботи Оболонського РВ ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області, викритого на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за прискорення в отриманні біометричних закордонних паспортів», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали службовця у березні 2020 року під час отримання від громадянина неправомірної вигоди в розмірі 18000 гривень.

Зазначається, що наразі обвинувальний акт за підозрою службовця Оболонського РВ у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, скеровано до Оболонського районного суду для розгляду по суті.

В пресслужбі прокуратури повідомили, що санкція статті, за якою обвинувачується зловмисник, передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Та нагадали, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, головного державного ревізора спіймали на хабарі

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

За отримання хабара судитимуть ревізора-інспектора Київщини

Київський проректор академії попався на хабарі у 70 000