Цей текст публікує на своїй сторінці в Facebook  Тетяна Петренко.
Ми, як представники легального малого бізнесу міста Києва, заявляємо про об’єднання з метою дати відсіч намаганням столичної влади, зокрема міського голови Віталія Кличка та депутата Київради Dmitriy Belotserkovets, викинути нас з ринку, відібрати нашу роботу і наше майбутнє.
У тому безладі, який коїться сьогодні на ринку, винен не чесний малий бізнес, а мер-корупціонер та його оточення, які покривають незаконні МАФи, і яким вигідні хаос і беззаконня!
Ми об’єднуємося на базі Київського міського Комітету порятунку бізнесу, щоб зберегти свою справу, яку в нас хочуть відібрати! Адже Кличко з Білоцерковцем планують зачистити легальний малий бізнес під себе, залишивши в столиці лише незаконні МАФи. А на місце знищених легальних підприємств – встановити власні тимчасові споруди, гроші з яких йтимуть просто до їхніх кишень.
Це планується зробити, ухваливши два відповідні рішення Київської міської ради стосовно правил подальшого функціонування тимчасових споруд, проєкти яких вже доступні на сайті КМДА.
Головні моменти з цих проєктів рішень (першого і другого):
1. Департамент містобудування вже не буде надавати подовжень договорів пайової участі починаючи з 01.08.2021.
2. Переносів ТС вже не буде. Документи на розміщення ТС просто анулюються, якщо зміниться містобудівна ситуація.
3. Департамент благоустрою може демонтувати ТС на які не оформлено паспорти прив‘язок починаючи з серпня 2021, тоді ж договори пайової участі закінчаться у всіх.
4. Окрім договору пайової участі, всі власники ТС в обов‘язковому порядку повинні укладати договори на вивіз сміття.
5. Оформлення паспортів проводитиметься виключно за результатами торгів на майданчику Prozorro. Голова КМДА всі деталі затвердить сам.
6. Комплексної схеми вже не буде, проте буде нова база.
7. Щодо штрафних балів, якщо ви набираєте 100 балів – ваші документи будуть анульовані.
8. Розміщення ТС без згоди всіх інженерних утримувачів є забороненим (більше не буде договорів страхування).
Завдяки таким змінам правил міська влада зможе фактично без жодних підстав та компенсацій просто зносити будь-які законні споруди легального малого бізнесу. В той самий час нові правила суттєво ускладнять отримання необхідних документів для ведення чесного бізнесу.
Звісно, все це не торкнеться незаконних МАФів, адже вони і так працюють без жодних документів, а не прибирають їх з вулиць лише за хабарі.
Ми вимагаємо від міського голови дотримуватися закону і припинити намагання знищити легальний малий бізнес столиці, прибрати нелегальні МАФи, які він покриває та ввести єдину форму тимчасових споруд, щоб нарешті привести місто в порядок.
Представники та власники малого бізнесу столиці!