Забруднення повітря – найбільш помітне з усіх екологічних негараздів. До війни ми говорили про необхідність зниження викидів від транспорту та промисловості. Зараз до них додались проблеми воєнного часу.

“За даними Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця, рф здійснила близько 30 ракетних ударів по українських нафтобазах, а бойові дії різної інтенсивності велися на майже 3 млн га лісів, що призвело до збільшення площ лісових пожеж у 25 разів, порівняно з аналогічним періодом 2021 року”, – повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

Він зазначив, що при згорянні одного гектара лісу, шкода від викидів забруднюючих речовин у повітря може складати понад 1,3 млн гривень. За півроку війни забруднення повітря в нашій країні оцінюють в майже 823 млрд гривень.

“Враховуючи, що природа не має кордонів, забруднення повітря в Україні має негативні наслідки і для всіх сусідніх з нами країн”, – наголосив Костянтин Яловий.

Також Яловий нагадав, що за даними екологів, кількість передчасних смертей, викликаних забрудненням повітря,  до 2050 року може збільшитися на 50%. І кожний згаяний рік екологізації лише погіршуватиме цей прогноз.

“Це означає, що після війни питання забезпечення країни чистим повітрям буде пріоритетним, разом з очищенням води та землі. Контроль та обмеження викидів від транспорту та промисловості, правильне міське планування,використання «чистих» технологій та альтернативних джерел енергії – це те, що ми маємо реалізувати при відновленні країни”, – пише депутат Київради VIII скликання.

Важливою складовою успіху стане співпраця – як між країнами, так і на людському рівні.

“Чим швидше ми здолаємо ворога, тим менше шкоди він завдасть нам усім. І тим швидше ми зможемо відновитись і змінити ситуацію з повітрям на краще”, – підсумував Костянтин Яловий.

Додаткова інформація та коментарі:

За телефоном: +380 97 937 86 22.

Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.