31 жовтня на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні оприлюднено заяву ЄС щодо триваючої агресії Росії проти України та незаконної окупації Криму. Про це повідомляє Укрінформ.

У заяві ЄС зазначено, що у жовтні 2019 році гуманітарні конвої з території Росії на Україну заходили, як і раніше, без згоди української влади та з порушенням суверенітету та територіальної цілісності України та основних міжнародних гуманітарних принципів.

“У жовтні знову так звані гуманітарні конвої заходили з Росії на територію України через прикордонний пункт пропуску “Донецьк”. Як і в попередніх випадках, це відбувалося без згоди української влади та з чітким порушенням суверенітету та територіальної цілісності України, а також основних міжнародних гуманітарних принципів. Мінські угоди передбачають, що постачання гуманітарної допомоги відбуватиметься через міжнародний механізм. Досягнення домовленості з цього питання в гуманітарній робочій групі (Тристоронньої контактної групи – ред.) залишається критично важливим”, – йдеться у заяві ЄС.

В Євросоюзі також закликали Росію негайно припинити підживлювати конфлікт на Донбасі та притримуватись виконання Мінських угод.

“Ми вкотре закликаємо Росію негайно припинити підживлювати конфлікт, надаючи фінансову і військову підтримку збройним формуванням. І ми залишаємося глибоко стурбованими інформацією про присутність російської військової техніки та персоналу в районах, які контролюються підтримуваними Росією збройними формуваннями. Тривалість економічних санкцій Європейського Союзу проти Росії пов’язана з повним виконанням Мінських угод”, – наголошується у заяві.

Нагадаємо, Федеріка Могеріні: ЄС пам`ятає про проблеми України

Читайте також:

8 кроків до миру: Україна висунула вимоги безпеки на Донбасі

Створено Фонд для відновлення та реінтеграції Донбасу