ДБР затримали шахраїв, який представлялись радником Президента, генералом СБУ та вимагали гроші в особливо великих розмірах. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу ДБР.

«Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, затримали трьох осіб, які представлялися радником Президента України, генералом Служби безпеки України та членом антикорупційної громадської організації, за вимагання коштів в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України)», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що шахраї, які називали себе радником Президента України, генералом Служби безпеки України та членом антикорупційної громадської організації, вимагали від підприємця 1 мільйон 100 тисяч гривень в якості погашення неіснуючого боргу.

Інакше шахраї погрожували підприємцю проблемами з правоохоронними органами та закриття його бізнесу.

Чоловік, у якого вимагали гроші, звернувся до Державного бюро розслідувань.

«25 червня 2020 року слідчі ДБР затримали трьох осіб в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання грошей. Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання відносно них запобіжного заходу. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Вінницької області. Оперативний супровід – Відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України у Вінницькій області», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

фото: dbr.gov.ua

Нагадаємо, посадовці заробляли мільйони на утилізації небезпечних відходів та медматеріалів СОVID-19

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Оформлення земельних ділянок за хабар: на Київщині затримали посадовця Держгеокадастру

100 тис доларів за кришування: в Києві на хабарі затримали прокурора (відео)

Популярні новини зараз

У столиці стався напад на військового ЗСУ

Вбивство підлітка в столичному фунікулері — не відпускали додому, підозрюваний перебуває в СІЗО

У Дарницькому районі Києва освятили новий храм ПЦУ

Рейдери намагалися “віджати” київський готель

Показати ще