Правопорушниками виявились директор одного з комунальних підприємств та керівник приватної фірми. Про це повідомляє офіційний сайт Київської міської прокуратури.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що ще одні фігуранти уклали договір про закупівлю ліфтового обладнання, проте його вартість значно перевищувала ринкову ціну. Загальна сума матеріальних збитків становить понад 2 мільйони гривень.

Наразі, поліцейські повідомили про підозру ще двом посадовцям, які причетні до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою. Це заступник директора комунального підприємства, 1976 року народження, який на час вчинення злочину виконував обов’язки директора даного підприємства та керівник підрядної організації, 1988 року народження. Спільникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше Хрещатик повідомляв про розкрадання 27,3 млн грн на будівництві садочку в Гатному - ВАКС прийняв дуже суперечливе рішення.