Поліцейського, який фігурує у справі про зґвалтування жінки в Кагарлику, відпустила з-під варти суддя, яка мала бути звільнена, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на Фейсбук-сторінку Центру протидії корупції.

У Центр протидії корупції (ЦПК) заявили, що рішення про звільнення з-під варти ухвалила суддя Олександра Колдіна, яка у 2018 році не пройшла оцінювання, і її мали звільнити. Але не звільнили.

«Вища Рада Правосуддя (хто б сумнівався) майстерно «відмазала» Колдіну, і тепер вона відпускає катів, а паралельно отримує за свою «роботу» по 600 тисяч грн на рік», — зазначили у ЦПК.

Хто цей кат?

Йдеться про експоліцейського Ярослава Левандюка, фігуранта справи про катування і зґвалтування жінки у відділенні поліції в Кагарлику на Київщині. Його 27 жовтня Голосіївський райсуд Києва відпустив з-під варти, розповіла адвокатка потерпілої Злата Симоненко з посиланням на прокурора у справі.

Сторона обвинувачення просила продовжити підозрюваному тримання під вартою, однак суд відпустив Левандюка під цілодобовий домашній арешт. Наразі є тільки резолютивна частина рішення, тобто поки невідома мотивація суду. Повний текст рішення буде 2 листопада.

Симоненко зазначила, що представники потерпілої сподіваються на оскарження цього рішення.

«Для звільнення особи, яка підозрюється в особливо тяжкому злочині, з-під варти мають бути обґрунтовані підстави. Що саме змінилось з часу обрання запобіжного заходу і чому змінилась думка судді, не зрозуміло. Чекаємо на повний текст рішення», — сказала адвокатка.

Катів – кілька

Вранці 25 травня стало відомо, що внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських Кагарлицького відділу поліції за підозрою у зґвалтуванні жінки.

Згодом ДБР повідомило про підозру оперуповноваженому та начальнику одного з секторів Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу поліції в Київській області за фактом зґвалтування й побиття. Їм загрожує від 7 до 12 років в’язниці.

Згодом фігурантами справи стали ще двоє поліцейських. Наразі начальник відділу Микола Кузів та його підлеглий Сергій Сулима залишаються під вартою, Левандюк тепер під домашнім арештом, а останній фігурант справи Євген Трохименко був під домашнім арештом від початку розслідування.

Левандюк проходить по двох епізодах справи — катуванню осіб у січні та травні 2020-го.

Нагадаємо, Зґвалтування в Кагарлику: одного з підозрюваних відпустили під домашній арешт

Популярні новини зараз

У столиці стався напад на військового ЗСУ

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

16-річний винахідник удосконалив "чоботи-павуки", що захищає ноги від вибуху "мін-пелюсток"

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

Читайте також:

Тортури в Кагарлику: з`явились нові фігуранти та обставини (відео)

Насилля у системі: проти поліцейських у Кагарлику відкрили нові справи