Слідчі ДБР повідомили про підозру ще двом правоохоронцям та виявили нові факти катувань в Кагарлицькому відділенні поліції. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу ДБР.

«Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора, повідомили про підозру оперуповноваженому Кагарлицького відділення Обухівського ВП ГУ Нацполіції в Київській області. Правоохоронець підозрюється у катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України)», – йдеться в повідомленні.

Як вдалось встановити слідчим, під час подій, що відбувались у ніч з 23 на 24 травня 2020, правоохоронець за вказівкою безпосереднього керівника утримував руки потерпілої у той час, як його керівник «здобував» викривальні покази: надягнув на жінку протигаз та періодично затискав дихальну трубку.

В пресслужбі ДБР розповіли, що після початку досудового розслідування про катування в Кагарлицькому відділення поліції до ДБР почали звертатись люди з повідомленнями про інші факти катувань в цьому відділенні.

Так, за даними слідства, на початку січня 2020 року працівники Кагарлицького відділення поліції, раніше підозрювані у катуванні та зґвалтуванні, катували двох людей щодо зізнання зізнання у вчиненні крадіжок.

«Так, правоохоронці били потерпілих, перевозили їх у багажному відділенні автомобіля за околиці міста. Після доставки потерпілих до Кагарлицького відділу поліції – застосовували до них електричний струм та прикували кайданками до батареї в коридорі, де вони знаходилися до наступного дня.

Крім того, слідством встановлено, що підозрюваний начальник одного з секторів Кагарлицького відділення поліції у травні 2020 року з метою отримання зізнавальних показів побив ще одного громадянина. У результаті чого потерпілий отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості», – йдеться в повідомленні.

Опираючись на ці факти слідчі ДБР повідомили про підозру ще одному працівнику Кагарлицького відділення поліції, а також затриманим у травні оперуповноваженому та начальнику одного з секторів Кагарлицького відділення поліції, які наразі утримуються у Київському слідчому ізоляторі (ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України).

Зазначається, що слідчі ДБР повідомили про підозру 4 працівниками Кагарлицького відділення поліції.

Наразі вирішується питання про обрання відносно двох нових підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

У пресслужбі додали, що у разі доведення вини, підозрюваним працівникам поліції загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

«З метою встановлення всіх злочинів, скоєних працівниками Кагарлицького відділення поліції, Державне бюро розслідувань закликає повідомляти про всі факти протиправних дій правоохоронців до територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві», – додали в пресслужбі.

Популярні новини зараз

Депутатів Київради судитимуть за ухилення від військової служби — ДБР

У Києві терміново розпочинається евакуація двох лікарень, одна з яких дитяча — КМДА

У столиці стався напад на військового ЗСУ

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Показати ще

Нагадаємо,  проти поліцейських у Кагарлику відкрили нові справи

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Треба вводити смертну кару: Олег Ляшко дав оцінку зґвалтуванню в Кагарлику (відео)

Під ВР проходить мітинг за відставку Авакова (фото)