В пресслужбі ДСНС України надали оперативну інформацію щодо ліквідації пожеж станом на ранок 21 квітня.

Так, у Зоні відчуження підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території Корогодського, Луб`янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію 4 осередків (с. Корогод, с. Розсоха, с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та двох торф’яників в осередках пройдених вогнем. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу ДСНС.

«Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково вісім шляхопрокладачів Збройних Сил України. Інженерною технікою створено 405 км мінералізованих смуг», – йдеться в повідомленні.

dsns.gov.ua

В пресслужбі наголосили, що наразі пожежі не несуть загрози сховищу радіаційних відходів та іншим критичним об’єктам Чорнобильської зони.

До гасіння пожеж залучено 1359 чол. та 340 од. техніки, з них від ДСНС 1205 чол. о/с та 250 од. техніки (в тому числі 3 вертольоти, якими 19 квітня здійснено 93 скидів – 186 т. води).

Також тривають пожежі і в Житомирській області. Рятувальники надають допомогу працівникам лісгоспів на території ДП «Овруцьке ЛГ», «Овруцьке СЛГ», щодо гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу, пеньків та деревини.

Зазначається, що пожежу лісової підстилки на території Словечанського ЛГ локалізовано, залишається 1 не локалізований осередок горіння (ДП Овруцький спец. ЛГ Виступовицьке лісництво поблизу сіл Жолудівка та Журба. На інших осередках продовжуються роботи по гасінню пожеж всередині локалізованих ділянок.

До гасіння залучено 1 тис. 69 чол. та 155 од. техніки, з них від ДСНС 176 чол. о/с та 41 од. техніки.

 

Нагадаємо, Нацгвардія розпочала антидиверсійну операцію з пошуку паліїв

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

У Броварах сьогодні надійшло повідомлення про нібито замінування навчальних закладів

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще

На Київщині палає більше 30 пожеж, столицю знову затягнуло димом

Під Києвом зловили підпалювачів на мопедах (фото, відео)