Будівництво має розпочатися вже цього тижня. І темпи, озвучені будівельниками, вражають — вже за 3 місяці родина має заселитися в новий будинок площею 110 кв. метрів.

Про це повідомляє Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

ака швидкість визначена передусім типом майбутнього будинку — він буде каркасним. Це відносно нова технологія для України, яка вже давно популярна в США та Європі. Вона дозволяє дуже швидко звести енергоефективну оселю.

Це буде перше будівництво від «Району №1» в Ірпінській громаді абсолютно нового будинку за кошти благодійників, а не відбудова. Вдячний «Району №1», що вкотре обираєте Ірпінську громаду та за ту велику допомогу, яку ви надаєте українцям по всій країні!»

Читайте також: Литва побудує в Бучі школу з сонячною електростанцією за 18 млн євро

Як відомо, у новому будинку оселиться родина, в якій батьки виховують п’ятеро дітей. Вони родом із села Олександрівка Херсонської області. Через цей населений пункт проходила лінія бойових дій, а згодом його захопили росіяни. Нестерпне життя під окупацією завершилося з контрнаступом наших захисників, проте російський терор продовжується і донині. Олександрівка розташована дуже близько до Кінбурнської коси, яка досі перебуває під контролем окупантів, і з цієї території ворог чи не щодня обстрілює село. Зараз члени родини розділені – частина живе на орендованій квартирі у Миколаєві, а решта мешкає в сараї під щоденним ворожим вогнем.

Читайте також: Ірпінь відвідав французький режисер Азанавічус, який зібрав понад €250 тисяч на відбудову