Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова. Інформує сайт Хрещатик.news.

Діти, народжені методом сурогатного материнства українками від іноземних громадян, перебувають в готелі, бо їх не можуть забрати їхні закордонні  батьки у зв’язку з карантином і загальними закриттями кордонів.

Відео записано з метою показати іноземним батькам сурогатних дітей, що з малюками все гаразд.

Денисова написала, що Україна знову потрапила в епіцентр скандалів щодо захисту прав дітей, народжених методом сурогатного материнства.

«У соціальних мережах та на офіційному сайті однієї з київських клінік поширено відеоролик, на якому демонструються 46 дітей, які наразі перебувають в одному з київських готелів. Усі ці діти народжені методом сурогатного материнства від іноземних громадян різних країн.

Даний відео-ролик є підтвердженням, що ситуація із наданням послуг сурогатного материнства такою клінікою є масовою та системною, а технології сурогатного материнства рекламуються та представляються як «товар високої якості»», – написала омбудсмен.

За словами Денисової цей факт свідчить про те, що Україна не вживає належних заходів щодо захисту прав дітей та «стає країною-донором народження для іноземців дітей, долю яких вона не може проконтролювати».

Вона наголосила, що сурогатне материнство в Україні – проблема, яка потребує комплексного та негайного реагування.

«Звертаюся до Національна поліція України, Міністерство охорони здоров’я України , Міністерство соціальної політики України з вимогою щодо негайного реагування на ситуацію, що виникла навколо дітей, народжених за допомогою сурогатного материнства, об’єднання зусиль для невідкладного удосконалення законодавства у частині застосування репродуктивних технологій сурогатного материнства для іноземців та недопущення безконтрольного вивезення дітей за кордон.

Діти в Україні не повинні бути об’єктами торгівлі людьми», – написала омбудсмен.

Нагадаємо,  у Києві скандал на постачанні медобладнання до лікарень

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

Суд зняв електронний браслет з підозрюваного у розпалюванні релігійної ворожнечі митрополита УПЦ (МП) Павла

Суд Києва зупинив будівництво поблизу Солом’янського парку

У столиці стався напад на військового ЗСУ

У столиці затримали військового лікаря Деснянського ТЦК, який отримував хабарі

Показати ще

Монстру  – бути? Апеляційний суд Києва не дозволив знести зайві поверхи скандального ЖК на Подолі

Новий скандал з Київзеленбудом: чому вирубають дерева на Лісовій