Комунальники столиці прокоментували ситуацію навколо будівництва ТРЦ біля станції метро «Лісова» та знищенні дерев на території забудови. Відповідне роз’яснення ситуації розміщено на сайті «КО «Київзеленбуд» у Фейсбуці.

«У зв’язку із соціальною напругою, зумовленою будівництвом торгово-розважального комплексу біля метро «Лісова» та видаленням дерев на території забудови, маємо внести деякі роз’яснення.

Відповідно до рішення Київської міської ради від 18.11.2004 р. № 826/2236, земельна ділянка площею 4,01 га передана ТОВ «Жен Сан» у довгострокову оренду на 25 років (закінчення дії оренди 08.09.2030 р.) для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального торговельного центру з багатоповерховим паркінгом та реконструкції площі біля станції метро «Лісова», – йдеться в повідомленні.

facebook.com/zelenbud

Як повідомляється, територія, де вирубують дерева, не входить до складу парку Кіото:

«За даними Державного земельного кадастру, міського земельного кадастру та Містобудівного земельного кадастру м. Києва, територія, що перебуває в оренді у ТОВ «Жен Сан», не входить до складу зеленої зони території «Парку «Кіото». Дана ділянка межує із парком, який у 2018 році було оголошено парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення (Рішення Київської міської ради від 22 березня 2018 року № 376/4440).

КО «Київзеленбуд» підготувало звернення до Державної екологічної інспекції України про проведення позапланової перевірки для з’ясування всіх обставин у частині видалення зелених насаджень на території будівництва».

Нагадаємо, Київзеленбуд про скандал у соцмережах: чому вирубують дерева на схилах Дніпра (фото, відео)

Читайте також:

На території Музею в Пирогово вирубають дерева (фото)

Зламані сакури та ялинки: вандали понівечили дерева в Деснянському районі

Дуб чи міст: кияни стурбовані долею дерева-пам’ятки на Шулявці