27 лютого Апеляційний суд Києва визнав законною надбудову зайвих поверхів на так званому будинку-монстрі на Подолі – скандальному ЖК Поділ Престиж на вулиці Нижній Вал, 27-29. Про це повідомляє “Хрещатик.news” з посиланням на фб-сторінку активістки Катерини Бутко.

“За якісь пів години розгляду та 7 хвилин нарадчої ці судді закрили справу, яка розглядалася 5 років… Судді навіть зняли забезпечення щодо заборони введення в експлуатацію”, – обурюється активістка.

Бутко пояснила, що попереду їх очікує оскарження рішення у Верховному суді та повернення справи на розгляд по суті знов до Апеляційного суду. Активістка закликає також людей не купувати квартири в скандальному будинку, тому що й досі у ЖК Поділ Престиж не має землі –  у 2015 році Київрада розірвала договір оренди з забудовником ТОВ «Пателі лізинг». Тож рішення Апеляційного суду ніяк не вплине на факт неможливості введення в експлуатацію будинку.

Нагадаємо, що справа «будинку-монстру на Подолі» розглядається з 2014 року. У листопаді 2019 року Господарський суд Києва зобов’язав знести надбудову (вище восьмого поверху) в скандальному ЖК за рахунок забудовника – ТОВ «Пателі лізинг». Але за інформацією деяких ЗМІ, компанія продовжує розпродавати квартири на верхніх поверхах – звісно за зниженими, “акційними” цінами.

Портал “Хрещатик.news” досліджував, чи можливо фактично знести незаконно надбудовані поверхи в столичних новобудах навіть при наявності рішення суду.

Читайте також:

На Антоновича до старовинної будівлі прибудовують жахливу мансарду з балконами (фото)

Незаконну надбудову на Саксаганського почали демонтувати

Незвичайна надбудова: на даху столичної багатоповерхівки стоїть справжня церква