Голова МЗС України Вадим Пристайко повідомив у Twitter, що в авіакатастрофі Boeing 737 авіакомпанії МАУ біля Тегерану, загинули 11 українців: 2 пасажира та 9 членів екіпажу. Зазначається, що інші пасажири були переважно громадяни Ірану та Канади, а також Швеції, Афганістану, Німеччини та Великої Британії.

«Наразі нам відома наступна інформація щодо країн походження загиблих в катастрофі #PS752: Іран – 82; Канада – 63; Україна – 2 + 9(екіпаж); Швеція – 10; Афганістан – 4; ФРН – 3; Велика Британія – 3. Висловлюємо наші співчуття. Українська влада продовжує розслідування», – написав міністр.

На пресконференції, яка відбулась сьогодні у Києві, віцепрезидент МАУ з льотної роботи Ігор Сосновський зазначив, що літак Boeing 737 пройшов планове технічне обслуговування 6 січня та заявив про те, що вірогідність помилки екіпажу літака є мінімальною.

Також у авіакомпанії МАУ повідомили, що призупинили виконання рейсів до Ірану на невизначений термін.

Тим часом прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив про те, що створено оперативний штаб при РНБО, який буде ретельно досліджувати причини авіакатастрофи літака МАУ в Ірані.

Гончарук зазначив, що в аеропорту Бориспіль працюють психологи та медики для надання допомоги родинам загиблих, та запевнив, що держава надасть необхідну підтримку сім’ям загиблих.

«Щиро співчуваємо родинам загиблих в авіакатастрофі.

Уже працює оперативний штаб при РНБО, створений за дорученням Президента. Причини трагедії будуть ретельно досліджені.

За попередніми даними, на рейс Тегеран-Київ було зареєстровано 167 пасажирів та 9 членів екіпажу.

Загинули 11 українців, серед яких 9 членів екіпажу та 2 пасажири.

Більшість пасажирів були іранцями. Також на борту перебували громадяни Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини, Великої Британії. Остаточні списки досі уточнюються.

В аеропорту Бориспіль уже працюють психологи та медики для надання допомоги родинам загиблих.

Держава надасть необхідну підтримку сім’ям загиблих», – написав Гончарук.

Популярні новини зараз

Співробітнику УДО, через дії якого загинув підліток на фунікулері в Києві, загрожує довічне ув'язнення

У ДСНС Київщини показали, як ліквідовують наслідки російської ракетної атаки

На Київщині внаслідок влучання по цивільній інфраструктурі зафіксовано пожежу

Київрада цього тижня вирішуватиме, чи стане Залужний Почесним громадянином Києва

Показати ще

Прем`єр-міністр України наголосив, що Державіаслужба проведе позапланові перевірки стану безпеки польотів МАУ. Крім того, до Ірану буде відправлено групу фахівців для розслідування причин авіакатастрофи.

«Польоти в повітряному просторі Ірану будуть заборонені українським авіакомпаніям з 9 січня 00:00 до з’ясування причин катастрофи.

Український посол і консул тісно взаємодіють з авіаційною владою Ірану з метою оперативного з’ясування причин катастрофи та репатріації тіл загиблих українців.

В Іран буде відправлено групу для допомоги в пошуковій операції. У складі групи — фахівці для розслідування причин катастрофи, зокрема 5 осіб Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами, 1 представник Державіаслужби і 3 представники авіакомпанії МАУ.

Нагадаю, що за повідомленнями МАУ, літак Boeing 737-800 NG був новим, а 6 січня пройшов останнє планове технічне обслуговування.

За терміновими довідками прошу звертатися на гарячу лінію МЗС за телефоном +38 (044) 238 16 57», – додав прем`єр-міністр.

Іранське агентство новин ISNA опублікувало імена українців, які загинули внаслідок катастрофи літака “Міжнародних авіаліній України” Boeing 737 в Тегерані. Про це повідомляє “Укрінформ”.

Зокрема серед загиблих значаться:

  • Ольга Кобюк
  • Олена Малахова
  • Олексій Наумкін
  • Ігор Матков
  • Денис Лихно
  • Сергій Хоменко
  • Катерина Статник
  • Марина Микитюк
  • Валерія Овчарук
  • Володимир Гапоненко
  • Юлія Сологуб

Нагадаємо, В Ірані розбився український літак МАУ, всі пасажири загинули (відео)

Читайте також:

Аварія Ан-12 під Львовом: подробиці авіакатастрофи

На Львівщині впав вантажний літак (фото аварії)