Державна авіаційна служба України повідомила, що компанію, якій належав Ан-12, що розбився 4 жовтня біля Львова, позбавили ліцензії. Наразі причини такого рішення не розголошуються.

Валерій Глобенко, заступник начальника Державної служби з надзвичайних ситуацій області, розповів про подробиці інценденту gazeta.ua.

Нагадаємо, повідомлення про те, що літак зник з радарів надійшло о 7:01, а в 7:30 один з членів екіпажу сам зателефонував до “101”.

“Рятувальники чули крики і стукіт по обшивці. Тих, хто вижив, придавило вантажем – металевими і дерев’яними конструкціями. З носової частини дістали трьох уцілілих і двох мертвих. Ймовірно, їх задавило вантажем. Залишки тіл ще трьох людей розкидало в радіусі 60 метрів від літака”, – розповідає рятувальник.

Також повідомляється, що від удару об землю один з двигунів літака відлетів, а передня частина розлетілася на шматки.

Як відомо, Ан-12 здійснював чартерний вантажний рейс №UKL4050 за маршрутом Віго (Іспанія) – Стамбул (Туреччина), на борту перебувало 8 осіб. Після екстреної посадки один з членів екіпажу зміг вийти на зв’язок і повідомити, де знаходиться Ан-12.

В результаті аварії загинули п’ять осіб: командир Віталій Степаненко, його помічник Ігор Маєвський, штурман 52-річний Юрій Кузьменко, бортовий технік 52-річний Ігор Завадюк та радіооператор 55-річний Володимир Кириленко. Врятувалися: інженери Олег Шахов, Андрій Амелькін, бортовий технік Андрій Корякін.

Читайте також:

Аварійні сходи відремонтують на проспекті Перемоги

Столичний бульвар Лесі Українки вкрили “захисною ковдрою”