Голова МЗС України Вадим Пристайко повідомив у Twitter, що в авіакатастрофі Boeing 737 авіакомпанії МАУ біля Тегерану, загинули 11 українців: 2 пасажира та 9 членів екіпажу. Зазначається, що інші пасажири були переважно громадяни Ірану та Канади, а також Швеції, Афганістану, Німеччини та Великої Британії.

«Наразі нам відома наступна інформація щодо країн походження загиблих в катастрофі #PS752: Іран – 82; Канада – 63; Україна – 2 + 9(екіпаж); Швеція – 10; Афганістан – 4; ФРН – 3; Велика Британія – 3. Висловлюємо наші співчуття. Українська влада продовжує розслідування», – написав міністр.

На пресконференції, яка відбулась сьогодні у Києві, віцепрезидент МАУ з льотної роботи Ігор Сосновський зазначив, що літак Boeing 737 пройшов планове технічне обслуговування 6 січня та заявив про те, що вірогідність помилки екіпажу літака є мінімальною.

Також у авіакомпанії МАУ повідомили, що призупинили виконання рейсів до Ірану на невизначений термін.

Тим часом прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив про те, що створено оперативний штаб при РНБО, який буде ретельно досліджувати причини авіакатастрофи літака МАУ в Ірані.

Гончарук зазначив, що в аеропорту Бориспіль працюють психологи та медики для надання допомоги родинам загиблих, та запевнив, що держава надасть необхідну підтримку сім’ям загиблих.

«Щиро співчуваємо родинам загиблих в авіакатастрофі.

Уже працює оперативний штаб при РНБО, створений за дорученням Президента. Причини трагедії будуть ретельно досліджені.

За попередніми даними, на рейс Тегеран-Київ було зареєстровано 167 пасажирів та 9 членів екіпажу.

Загинули 11 українців, серед яких 9 членів екіпажу та 2 пасажири.

Більшість пасажирів були іранцями. Також на борту перебували громадяни Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини, Великої Британії. Остаточні списки досі уточнюються.

В аеропорту Бориспіль уже працюють психологи та медики для надання допомоги родинам загиблих.

Держава надасть необхідну підтримку сім’ям загиблих», – написав Гончарук.

Популярні новини зараз

У Києві терміново розпочинається евакуація двох лікарень, одна з яких дитяча — КМДА

У столиці стався напад на військового ЗСУ

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Міст-хвиля, що будується на Оболоні майже готовий — тепер його іменують "по-новому" та готові відкрити

Показати ще

Прем`єр-міністр України наголосив, що Державіаслужба проведе позапланові перевірки стану безпеки польотів МАУ. Крім того, до Ірану буде відправлено групу фахівців для розслідування причин авіакатастрофи.

«Польоти в повітряному просторі Ірану будуть заборонені українським авіакомпаніям з 9 січня 00:00 до з’ясування причин катастрофи.

Український посол і консул тісно взаємодіють з авіаційною владою Ірану з метою оперативного з’ясування причин катастрофи та репатріації тіл загиблих українців.

В Іран буде відправлено групу для допомоги в пошуковій операції. У складі групи — фахівці для розслідування причин катастрофи, зокрема 5 осіб Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами, 1 представник Державіаслужби і 3 представники авіакомпанії МАУ.

Нагадаю, що за повідомленнями МАУ, літак Boeing 737-800 NG був новим, а 6 січня пройшов останнє планове технічне обслуговування.

За терміновими довідками прошу звертатися на гарячу лінію МЗС за телефоном +38 (044) 238 16 57», – додав прем`єр-міністр.

Іранське агентство новин ISNA опублікувало імена українців, які загинули внаслідок катастрофи літака “Міжнародних авіаліній України” Boeing 737 в Тегерані. Про це повідомляє “Укрінформ”.

Зокрема серед загиблих значаться:

  • Ольга Кобюк
  • Олена Малахова
  • Олексій Наумкін
  • Ігор Матков
  • Денис Лихно
  • Сергій Хоменко
  • Катерина Статник
  • Марина Микитюк
  • Валерія Овчарук
  • Володимир Гапоненко
  • Юлія Сологуб

Нагадаємо, В Ірані розбився український літак МАУ, всі пасажири загинули (відео)

Читайте також:

Аварія Ан-12 під Львовом: подробиці авіакатастрофи

На Львівщині впав вантажний літак (фото аварії)