У четвер, 5 жовтня, на пленарному засіданні II сесії Київської міської ради склали присягу четверо нових депутатів.

Відповідно до постанови Київської міської виборчої комісії, достроково припинив свої повноваження депутат Владислав Трубіцин. Натомість депутатське посвідчення Київської міської ради отримала Зоряна Скалецька. Вона буде працювати у складі депутатської фракції «Слуга народу».

У зв'язку із заявою про складання мандату, припинено повноваження ще одного депутата від “Європейської солідарності” Віктора Кононенка. Причиною в партії називають те, що він вирішив повністю присвятити себе службі у Збройних Силах України. Його місце мала зайняти Альона Візир, однак вона не надала ТВК необхідних документів.

Водночас, достроково припинила свої повноваження депутатка Ярина Ар'єва. Натомість депутатське посвідчення Київської міської ради отримав Володимир Левін. Він працюватиме у складі депутатської фракції «Європейська солідарність». Був депутатом Київради 8-го скликання від БПП та, за даними ЗМІ, очолював рейтинг найбагатших депутатів Київради.

У зв'язку зі смертю достроково припинені повноваження депутата Сергія Ільницького. Натомість депутатське посвідчення Київської міської ради отримав Максим Кухарський. Він працюватиме також у складі депутатської фракції «Європейська солідарність». Він є помічником депутата Київради від “ЄС” Ігора Хацевича.

Також достроково припинила свої повноваження депутатка Ганна Коваленко. Замість неї мандат мала отримати знову ж таки Альона Візир, яка не надала необхідних документів, тому, мовляв, було обрано наступного у списку Володимира Левіна (але він обрався на місце Ар'євої). Натомість депутатське посвідчення Київської міської ради отримав Денис Любченко. Він працюватиме у складі депутатської фракції «Європейська солідарність». За даними ЗМІ, є помічником нардепа Артура Герасимова (“Європейська солідарність”).

Новообрані депутати Київської міської ради урочисто присягли, що будуть вірно служити громаді міста Києва та народові України; неухильно дотримуватись Конституції України та Законів України; сприяти втіленню їх у життя, охороняти права, свободи та законні інтереси громадян; сумлінно виконувати свої посадові обов'язки.

Нагадаємо, Скалецька очолювала МОЗ із 29 серпня 2019 до 4 березня 2020 року.

Раніше Хрещатик писав про те, що Київрада закликала Кабмін спростити процедуру розгортання модульних укриттів.

Популярні новини зараз

Суд зняв електронний браслет з підозрюваного у розпалюванні релігійної ворожнечі митрополита УПЦ (МП) Павла

У Києві судитимуть завідувача лікарні, що видавав ухилянтам фіктивні довідки про інвалідність

Забудовник усунув наслідки зсуву ґрунту у Солом'янському парку, який стався через будівництво ЖК

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

Показати ще