Чорнобильська зона відчуження стала притулком для рідкісних видів орлів.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За його словами, вчені, які останні 22 роки спостерігають за фауною Чорнобильської зони, повідомили про появу там представників виду підорликів великих, які зникли в Європі ще до аварії на ЧАЕС.

Як зазначив Яловий, зараз на території заповідника гніздяться не менше 13 пар підорликів. Цього достатньо, щоб стверджувати про початок відновлення їх популяції.

Він додав, що цей вид орлів був втрачений через осушення водно-болотних угідь для потреб сільського господарства. Але з кожним роком після аварії сприятливі для хижих птахів умови існування все більше відновлюються. За даними спостережень, у період з 1999 по 2017 роки водно-болотні території Зони збільшилися на 680%, а лісів побільшало на 14%.

“Бачимо, як сьогодні, коли людську діяльність на цих землях зменшили до мінімуму, екосистеми відновлюються природнім шляхом. Вважаю, що зона відчуження – ще одне підтвердження тези про те, що “рятувати” природу не потрібно. Достатньо лише обмежити вплив людини на довкілля – з усім іншим природа успішно впорається  сама”, – сказав Костянтин Яловий.

Додаткова інформація та коментарі:

За телефоном: +380 97 937 86 22.

Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.